Ramblings on a sunday

Det finns en uppsjö av oskrivna regler i vårt samhälle och beroende av vilka olika konstellationer man umgås i. Hemma hos mig i vårt hem har vi en oskriven regel att jag vet bäst.

Med det vill jag säga att det finns bra och dåliga oskrivna regler.

I samhället finns många skrivna regler som folk struntar i, typ att man kan faktiskt hålla upp dörren för den som kommer efter dig. Man kan faktiskt säga hej till en okänd människa om ögonkontakt uppstår. Civilkurage verkar också falla under kategorin, ”oskrivna regler vi struntar i”.

Det finns oskrivna regler på arbetsplatser. Typ om man sitter på toa och märker att någon går in på toaletten bredvid så är det common courtesy att antingen signalera ”Jag är på väg att gå ut”, genom att dra i pappret och spola. Den oskrivna regeln är då att man väntar på att detta utförs för att undvika att man öppnar dörrarna samtidigt. People, just follow the rules.

För övrigt är det söndag innan flytt här hemma. TV och TV-spel är nedpackat. Böckerna är nedpackade. Blocken är nedpackade. Juvelerna är nedpackade. Katterna är packade.

Det innebär lite dötid så här på kvällskvisten…….

Ja, jag brukar prata med Siri ibland. Hon kan vara ganska användbar. Eller egentligen mest ett tidsfördriv för min del. Sorry Siri, I’m married.

2 tankar om “Ramblings on a sunday

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s