Livet på landet – del 3

Jag vet egentligen inte om detta handlar så mycket om livet på landet men det kommer handla om Egypten, tomater och öron. Mm, den blandningen är ju kanske inte det vanligaste.

Så Egypten. Det nya Assassin’s Creed är släppt, det har titeln Origins och som titeln syftar på så handlar det om ursprunget. Det kan ju vara så dags efter 10 spel. Jag tänker tillbaka lite på det första Assassin’s creed som på sin tid var ett fantastiskt vackert spel, om än svårmanövrerat. Det var inte ofta Altaïr hoppade som man ville och ofta resulterade det i att det blev stört omöjligt att smyga på sina offer. Men det har hänt mycket under tio år och tio spel. Mekaniken har absolut förbättrats, och i detta spelet har Bayek inte hoppat fel en enda gång. Eller jo, det är alldeles för lätt att bara hoppa rakt ut i ingenting, jag tyckte bättre om när det fanns någon slags spärr så man inte gjorde random leaps of death. 

Det som alltid tilltalat mig med spelserien är att man även lär sig mycket om historia, kanske inte om lönnmördare och tempelherrar (om det inte är så att man tror på detta), men om den värld man befinner sig i. Alltså den kunskap jag har om renässansens Italien, koloniseringen av Amerika, industrierna och England på 1800-talet och nu egyptisk mytologi har jag ju lärt mig från denna spelserien (nja), men det finns mycket information om man pallar läsa.

I de första spelen var det mycket fokus på historien utanför Animus (maskinen som låter en person gå tillbaka i tiden och leva en avlägsen släktings minnen). Desmond Miles skulle kämpa sig genom Abstergos nät av agenter för att till slut offra sig för mänskligheten. Efter Desmonds offrande så blev det lite tunt med historien utanför Animus. I detta spelet har jag bara varit utanför Animus en gång än så länge men upptäckte att det verkar som att man gått tillbaka till denna sidohistoria, och att man gjort det på ett bra sätt. Än så länge har jag fått för mig att man är på fel sida däremot, men det kanske kommer ändras till slut? Vem vet.

Spelet är som vanligt fantastiskt vackert och är helt klart stordrivet och inte alls lika upprepande som det kunnat te sig i tidigare spel. Ett litet minus för kamelens springande, det bara kan inte se ut på det sättet i verkligheten. Ska bli intressant att se hur detta slutar.

Livet på landet gör att jag vill göra en massa egna saker, just nu gör jag egna soltorkade tomater, förvisso är det inte första gången. Men jag kommer på när jag sitter här att jag egentligen inte är så glad för tomater, eller liksom gillar doften av varma tomater och att det tar lång tid att ugnstermometer tomater. De har inte ens fått tillstymmelse till uttorkningstendenser.

Sist men inte minst, när jag nu bor i hus med trappa så kan man ibland upptäcka saker, jag kommer att avsluta med en bild. Jag kommer inte att kommentera den, men det är egentligen ett under att jag inte blev mer retad som barn än vad jag blev… ETT UNDER!


Jag vill bara säga EN sak. Bilden är inte manipulerad, det är mitt huvud, upplyst av spotlights, bakifrån. Det är INTE en smickrande bild. 

2 tankar om “Livet på landet – del 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s