Livet på landet – del 4

Det går långt mellan gångerna men ärligt talat så händer det mycket mer på landet än inne i stan. Eller jag tycker det, det beror kanske på vad man menar med att det händer saker. Igår spenderade jag femton minuter med att titta på de vita hjortarna som käkade ute på fältet. Det kanske inte andra anser är så händelserikt men jag tycker att det är high life. 

Vi har också känt på hur det är att vara utan vatten och därmed myntat ett nytt ordspråk; ”Vattnet ur grannens brunn är alltid godare”. Det är ju sårbart att vara utan vatten, man tänker att man ska göra något så kommer man på att man måste ha vatten för att göra det. Vattenkrig till exempel. Andra mer nödvändiga saker som att duscha kräver också vatten och det har inte riktigt varit tillräckligt varmt för att duscha i regnet, eller allt är ju relativt, man hade nog till slut stått därute med sin duschkräm och gjort sitt bästa om det hade varit så. Vi hämtade vatten från grannen och kunde då i alla fall göra sådana saker som man känner är ganska nödvändiga, spola i toaletten t.ex., tvätta händerna. Vi har fortfarande inte haft vattenkrig, men det känns överdådigt.

För att avsluta serien om livet på landet, för tillfället, så kan man ju säga att livet på landet är kallt, det är ganska lerigt men det är också helt underbart. Det är lugnt och skönt, man får sin dagliga dos av ankor och höns (något jag tror att alla människor mår bra av), katterna är glada, vi är glada och när man kommer hem så känns det som att man verkligen kommer HEM. Jag trodde att det skulle vara mer motstånd från mitt inre angående mörkret (är ju infernaliskt mörkrädd), angående avstånden. Men nä, det här passar mig bra och jag verkar knappt vara mörkrädd längre heller. 

Så, än så länge leder landet, trots vattenavbrott. Idag blir det gille (kanske överdriver jag lite nu igen), sen vem vet, kvällen kanske avslutas med ett dopp i bubbelpoolen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s