Fredagkväll = röjarkväll

Jag kommer ihåg en tid av mitt liv då fredagar bestod av att dricka enorma mängder, hög musik, mycket folk, svettiga kroppar, flirtar och ragg. Direkt efter jobbet så var det snabbt hem, duscha, fixa sig och sen antingen hålla förfesten själv eller gå hem till en kompis. Sen var det fullt ös fram till 4-5 på morgonen då man möjligen inte gick hem ensam. Jag kommer ihåg det som att det var igår.

Nu för tiden handlar fredagar om att försöka flexa it tidigare från jobb, ibland går det. Sen är det att komma hem så snart som möjligt, försöka laga någon sorts middag som är värdig att kallas fredagsmiddag, till exempel mikropizza. Innan mikropizzan åker in i ugnen så har man en vision av att städa lite efter att man ätit, kanske sätta sig på träningscykeln, kanske blogga lite, och sedan unna sig en film eller så.

Verkligheten? Mikropizzan åker in, den är lite frusen i mitten men man är hungrig så det gör inte så mycket. Man slänger påsen från pizzan, i vasken. Släcker lampan över diskbänken och går in och sätter sig. Man tänker att ”jag gör det i morgon” sen sätter man igång en film och ser fram emot att njuta av en mysig fredagskväll. Tre timmar senare vaknar man, inser att man somnade femton minuter in i filmen och går upp och lägger sig istället.

Nu kommer jag ihåg varför det första scenariot kändes som att det var igår, det var från en film jag såg, om en person som festade på fredagar. Jag har nog alltid varit lite mer för mys…

Denna fredagen har egentligen varit jättebra, jobba hemifrån, stämplade ut och tog en sväng i jacuzzin för ryggens skull, åt fantastisk mat som frun lagade och nu ska jag titta på en av mina favoritfilmer – Fingersmith.

Så jag slår ett slag för mysfredagen, man är för trött efter jobb för att göra något, det är jobbigt att ha på sig andra byxor än mysbyxor och film är klart underskattat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s