Framtiden är här

Och det är ju egentligen sant för varje sekund som går. Det förflutna är ju för tio sekunder sedan och framtiden är om tio sekunder, 9, 8, 7, 6…

Vad är egentligen tid?

Och nu är den framtiden vi räknade ner till en del av det förflutna. Vad gjorde vi med de värdefulla sekunderna? Vi satt här, jag skrev något i nuet något som du i framtiden kommer att läsa, men då kommer du vara i nuet medan jag är kvar i det förflutna. Ni inser ju själva att det här är en fantastisk grej att göra film på, tid alltså.

Det har gjorts många gånger, en av favoriterna är ändå Tillbaka till framtiden. Sen finns det mer invecklade, ofta är Tom Cruise med, eller var det bara i den med Emily Blunt?

Ni ser själva, filmer gjorda i det förflutna som vi ser på i nuet som andra kommer se i framtiden. Ett medium som egentligen är utanför konceptet av tid eftersom vi kan se det närsomhelst.

Framtiden brukar innebära fräsig teknik, baktatankar till exempel, helande bad som man släpper ner en skadad människa i, det kan man se i Star Wars. Svävande farkoster som finns i de flesta framtidsskildringar.

I verkligheten går hela tiden tekniken framåt och vi kan göra mer och mer avancerade operationer, analyser och hjälpmedel.

Det finns även en hel del onödig teknik, som dock är extremt roande.

Jag lämnar er med dessa tidstankar och en bild av mitt alter ego. Jag skulle ljuga om jag sa något annat än att jag gjort en del videos med min nya telefon, men för tillfället får ni nöja er med stillbild av mitt fantastiska smajl på en enhörning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s