Livet på landet – del 5

Hela den här vintern har regnat bort. Det har alltså regnat konstant sen oktober känns det som. Och detta året har ju börjat med idel nederbörd. Vår regnmätare rann över, det är ju inte ens normalt. Och hur lerigt det är, det behöver vi inte ens prata om, men låt oss bara säga att det är lerigt, det ÄR lerigt. Men så igår kväll hände något fantastiskt, det blev stjärnklart, graderna droppade till under nollan och i morse var det blå himmel och solsken. Detta firades klart med en timme i poolen och bara känslan av att ha solen i ansiktet, kroppen nedsänkt i varm vätska, små fåglar som kvittrade i trädet ovanför, det var fantastiskt.

Söndagen har inte bara handlat om att vara ute, plocka färska ägg, och bara förundras över hur mycket man (eller kanske inte man, alla kanske inte gör det, så jag säger istället ”jag”) trivs i naturen, på landet. Det är, med risk för att låta klyschig, en lisa för själen.

Men även här ute tittar man/jag på serier..

En serie jag tror jag rekommenderat tidigare är Black mirror. Fristående avsnitt som ofta handlar om tekniken och människors psyke. Gärna i kombination. En del av det är skrämmande just för att man vet att det skulle kunna hända, det här är inte långt ifrån och det är så här mänskligheten kommer att reagera eller redan beter sig. Säsong fyra finns nu på Netflix och jag har än så länge bara sett första avsnittet och jag kan fortfarande varmt rekommendera serien och ser fram emot följande avsnitt i säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s