Nu ska jag vara allvarlig…

Det var ett tag sen mina små chickadees. Jag har haft en del att processa och en del att besluta om. Det låter lagom mystiskt, eller hur? Man ska vara lite mystisk, det lärde jag mig tidigt, på Indigo. Indigo var gaybaren i Malmö (ja, jag är så gammal att det endast fanns en, och den var placerad riktigt shady), där fanns bögar och flator, transor och ”vanliga människor”. Det som jag upplevde verkligen var the tell signs av en flata var att hon satt i baren, rökte (man fick göra det då, helt oförklarligt), kisade lite (alla rökte ju) och ögnade runt i lokalen och såg allmänt svår ut, mystisk. Nu lyckades jag känna mig lite gammal.

Vän av ordning frågar sig kanske om det var detta som var det allvarliga? Nä, flatorna var möjligen lite för allvarliga men det är inte det som var det jag skulle vara allvarlig kring.

Jag kommer antagligen bara skriva om detta i dagens inlägg, brace yourselves…

Jag har fått reda på att jag har MS. Ja, det finns bra bromsmediciner. Ja, det är bättre än vad det var för tjugo år sedan att få diagnosen. Ja, ja, ja.

MEN när man sitter i stolen och hör diagnosen och man vet att det handlar om ens eget liv så tänker man kanske på allt annat också. Det är BROMSmedicin, inte bot. Det är biverkningar. Det är tråkigt.

Jag har nog fortfarande inte tagit in detta faktum, att jag ska få intravenös behandling en gång i månaden, att jag har dom skadorna jag har.

Vad gjorde jag när jag hörde detta då? Jag teknikbantade. Nej, jag slängde inte ut allt, för om tekniken finns så ska man absolut använda den till allt den underlättar. Men jag tog t.ex. bort Facebook, väck med det. Jag tog bort alla spel förutom två, för att varför sitta med telefonen när jag har ett PlayStation :). Jag sålde paddan.

Vad underlättar? Familj och vänner. Att ha flyttat ut till en fantastisk plats där varje dag delas med fantastiska människor. Min fru. Att gropen i gödselstacken redan är grävd så jag bara kan lägga mig där när det känns som att det är dags 🙂

Humor, humor underlättar också.

Men jag tänker att det kunde varit värre, jag kunde varit en mystisk, allvarlig, rökande flata i en bar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s